38618576847649_1

Elias Vahman

jurist

IMG_4350

Lite om mig…

Hej! Jag heter Elias och välkommen till min personliga hemsida som jag har skapat för att visa upp mina förmågor och färdigheter. Ett ytterligare syfte med denna hemsida är att kunna hjälpa andra människor i form av juridisk rådgivning. 

I nuläget pluggar jag på juristprogrammet på Lunds Universitet. På min fritid tycker jag om att träna och spendera tid med familjen. Jag läser mycket böcker och det blir all form av litteratur. Dagligen läser jag dagstidningen och är en frekvent läsare av The Economist och Bloomberg. 

Anledningen till att jag vill bli jurist är för att kunna göra påverkan på riktigt. Samtidigt älskar jag utmaningar och juridiken ger mig en enorm möjlighet att utvecklas. Mina största intressen är affärsjuridik och företagsekonomi. 

Mina färdigheter

Nedan visar jag kortfattat några av mina kunskaper

Affärsjuridik

Jag har ett stort brinnande intresse för affärsjuridik och närliggande rättsområden. Jag är särskilt intresserad av associationsrätt och allmän förmögenhetsrättslig. Jag har bl.a. erfarenhet inom transaktioner av bolag och fastigheter samt allmänt inom avtalsskrivning. 

Microsoft Office

En grundläggande förutsättning för att kunna arbeta är att vara välbekant med presentationshjälpmedel och ordbehandlare. Jag har många års erfarenhet med MS Word, Excel och PowerPoint så att jag alltid kan leverera arbete med bästa möjliga kvalitet. 

Företagsekonomi

Parallellt till juridiken har jag stor praktisk och teoretisk erfarenhet inom hur man driver företag. Med kunskaper inom redovisning, bokföring, företagskonstruktioner och företagsvärderingar blir det ett bra komplement till mina juridiska färdigheter.

Analytiskt & Noggrann 

Två färdigheter som jag ständigt strävar efter att bemästra. Dessa två är av ytterst vikt för en affärsjurist. Jag anstränger mig att analysera mitt arbete och se problem ur olika perspektiv. Samtidigt försöker jag att hålla hög kvalitet och noggrannhet i allt jag gör. 

Arbetserfarenhet

Huvudansvarig jurist hos Meritus AB: 2018 – nuvarande

Praktik hos Moalem Weitemeyer Bendtsen Advokatpartnerselskab 2017-2018

Status

3 terminer på juristprogrammet

25 skrivna avtal

5 frågor besvarade

Något du undrar om mig? Var god och skriv ett meddelande till mig så återkommer jag!